Tények és érdekességek a kalciumról

644
HOZZÁSZÓLÁS:

1950 óta a biológiai kalciumot folyamatosan kutatják és évente fokozatosan egyre több közlemény jelenik meg róla. Calcium
Érdekes statisztikai adat, hogy míg 1950-ben évente 50 közlemény jelent meg a tudományos sajtóban, addig 1990-ig ez a szám exponenciálisan növekedett egészen évi 7000 közleményig. Nézzünk pár ilyen közleményt:

  • Már 1950-ben Dr. Reich a kutatásaival igazolta, hogy a kalcium pótlásával orvosolhatók az emésztési zavarok, a fejfájás, az izomfájdalmak, a krónikus arthritis, a vékonybél-gyulladás, a vastagbélgyulladás és az asztma. Azt is igazolta, hogy a D-vitaminnak döntő szerepe van a kalcium felszívódásában és hasznosításában. Már akkor tudta, hogy az ember táplálkozásában a kalcium és egyéb létfontosságú elemek bevitele nem megfelelő, ezeket növelni kell.
  • Az 1970-es évek elején Dr. Reich felfedezte, hogy a nyál savas kémhatása az egyik vezető tünete a kalcium-ion hiányának. Megfigyelte továbbá, hogy a betegségek fizika tüneteinek jelentkezésekor a betegek nyálának pH-ja a 6.0- 6.5 körzeti tartományban volt, míg akik már súlyos kalcium hiányban szenvedtek, azoknál ez az érték leggyakrabban 6.0 alá került. Miután vitamin és ásványi anyag pótlást rendelt el és étrendi változtatásokat írt elő, néhány hét vagy hónap múlva a nyál pH-ja lassan 7.0-re emelkedett és a fizikai tünetek is drámaian javultak vagy megszűntek. (1984-ben a hatóságok és az orvostársadalom úgy jutalmazták” Dr. Reich erőfeszítéseit, hogy felülvizsgálták praktizálási alkalmasságát és törölték orvosi működési engedélyét.)
  • 1985-ben már több kutató azon a véleményen volt, hogy a sejten kívüli és belüli térben kialakuló kalcium hiány mind a vírusok, mind pedig a mutáns sejtek (rák) szaporodását ösztönzi, mert befolyásolja a DNS szintézist. Ezen kívül arra a következtetésre jutottak, hogy a kalcium hiány minden rákos sejtre jellemző tulajdonság, amelynek ismerete és megértése a kulcs a rák megértéséhez is.
  • Az állatkísérletek azt igazolják, hogy a megemelt kalcium kancentráció nem csak a hámsejteket védte meg a ráktól, hanem az emlőben, a prosztatában és a hasnyálmirigyben is megakadályozhatja a rák kialakulását.
  • A sors fintora, hogy a test biokémiai szempontjából olyan fontos tápanyag, mint a kalcium, az egyik legnehezebben emészthető és felszívódó elem. A legtöbb élelmiszerben megtalálható egyéb vegyületek, mint például a vörös húsokban, üdítőitalokban lévő foszfátok nem engedik a kalciumot lebomlani és oldott állapotba kerülni. Felszívódása teljes mértékben a bélben levő D-vitamin jelenlététől függ.
  • Sporttudomány megjelenésével alátámasztották, hogy a kalcium hiánya izomgörcsöket, nem várt fáradtságot okozhat sportolóknál. >>> A sporttáplálkozás fontos részét kell, hogy képezze a kalcium fogyasztása.
644
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]